Op vrijdagavond 24 november vindt er in de Dorpskerk in Bathmen een bijzonder concert plaats. Muziekvereniging Orpheus o.l.v. Berjan Morsink voert dan samen met projectkoor “Het Koor” uit Heino o.l.v. Mark Schrijver het indrukwekkende werk The Armed Man ‘A Mass for Peace’ van de Engelse componist Karl Jenkins uit. Dit belooft een onvergetelijke avond te worden die u zeker niet onberoerd zal laten.

In 1999 kreeg Karl Jenkins de opdracht van de Britse Royal Armouries deze Mis voor de Vrede te maken als terugblik op de 20e eeuw, de meest oorlogszuchtige en destructieve eeuw in onze geschiedenis. Deze compositie is opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis.

In The Armed Man gebruikt Karl Jenkins religieuze en wereldse teksten uit verschillende perioden en werelddelen. Die teksten worden verbonden door het kader van de traditionele katholieke mis. Het Kyrie, Sanctus, Agnus Dei en het Benedictus is dat kader. Er tussendoor worden Bijbelteksten, Koranteksten en teksten uit de hindoeïstische Mahabarata gebruikt.  Het geheel wordt ondersteund met (aangrijpende) filmbeelden.

Voor meer achtergrondinformatie kunt u terecht op onze website www.orpheus-bathmen.nl en onze facebookpagina www.facebook.com/OrpheusBathmen/

Het concert begint om 20:00 uur en de kerk is geopend vanaf 19:30 uur.

Kaarten in de voorverkoop á  € 12,50 zijn verkrijgbaar bij het infopunt (Schoolstraat 6a) of online via www.cultuurhuusbraakhekke.nl