Het fanfare orkest van Orpheus Bathmen heeft zaterdag 30 november een 1e prijs met promotie gehaald in de 2e divisie fanfare op het concours in de Hanzehof te Zutphen.
Na een maanden lange voorbereiding was het afgelopen zaterdag zover, aan Orpheus de taak om te laten horen dat ze na de promotie in 2015 naar de 2e divisie thuis horen in deze klasse. Onder leiding van dirigent Berjan Morsink werd er ingespeeld met het openingswerk Mergl, om zo te kunnen wennen aan de prachtige concertzaal van de Hanzehof. Daarna werd het verplichte werk gespeeld Innocent Condemned, in de juryrapporten was achteraf te lezen dat er een mooie sfeer werd neer gezet en dat er overtuigend spel was te horen. Het gevoel was goed en Orpheus kon met vertrouwen het 2e werk By the River inzetten. Het liep goed en de jury waardeerde de totaal klank en de dynamiek die Orpheus liet horen in dit werk. Het zat er op en de muzikanten en de dirigent konden tevreden terug kijken. Na Orpheus speelden er nog 3 verenigingen dus het was wachten op de punten en de uitslag.

   

Om 19.00 was het spannende moment daar, bij 80 punt of hoger behaal je een 1e prijs, boven de 85 zelfs een promotie. Iets wat volgens de leden van Orpheus niet voor mogelijk werd gehouden. Maar met 85,17! En lovende woorden van de jury werd er een 1e prijs met promotie naar de 1e divisie behaald. Een zeer knappe prestatie van Orkest en dirigent Berjan Morsink. In de 2e klasse fanfare was Orpheus zelfs de overtuigende winnaar van de dag! Al met al dus een prachtig concours voor Orpheus en iets waar de leden trots op terug kunnen kijken.