MAESTRO 2016: Even voorstellen; Marlies ter Horst

Vorig week werd u voorgesteld aan de eerste kandidaat van het Maestro concert welke muziekvereniging Orpheus op 11 juni 2016 in het Cultuurhuus in Bathmen zal gaan uitvoeren. Deze week is het woord aan Marlies ter Horst

Enige tijd geleden werd ik gebeld door een bestuurslid van Orpheus. Orpheus wil een Maestro concert in Bathmen organiseren. “We hebben aan jou gedacht” Dat was in eerste instantie best schrikken. Waarom ik? “Veel mensen kennen jou van de Belangen Vereniging Bathmen en je bent al vele jaren betrokken bij Orpheus”, was het argument. Dat klopt wel: ik woon meer dan 30 jaar in Bathmen en voel mij hier thuis. Als bestuurslid van de Belangen Vereniging Bathmen (BVB) ben ik betrokken bij ontwikkelingen (A1, centrumplan) en bedreigingen (goederenspoorlijn ging gelukkig niet door) in Bathmen. Sinds onze zoon Chris lid werd van Battle ben ik fan van Orpheus. Orpheus is gedurende die jaren met haar tijd meegegaan. Van een muziekvereniging met traditionele muziekstukken is ze opgeklommen tot een fanfare met een heel breed repertoire: van klassiek tot film- en musicalmuziek en sinds afgelopen november zijn ze zelfs gepromoveerd naar de 2e divisie van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO).

Mijn muzikale vermogens zijn niet groot, maar na een weekje denken, de televisie nog eens aangezet op een aflevering van Maestro, besloot ik om de uitdaging aan te gaan. Het orkest is inmiddels gestart met de voorbereidingen en ik krijg binnenkort mijn eerste les in dirigeren. Het orkest gaat die avond de uitdaging aan te werken met ondeskundige dirigenten, voorwaar geen sinecure. De kandidaten gaan de uitdaging aan met zichzelf, de noten, de instrumenten en de orkestleden. Eén ding is zeker: de avond wordt een geweldige muzikaal evenement met aan het eind een heuse Maestro van Bathmen 2016.

Van harte nodig ik u uit om deze avond mee te maken.

De kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het infopunt of online via www.cultuurhuusbraakhekke.nl. De kaarten zijn in de voorverkoop € 10,- per stuk.

 

foto marlies 2016 (2) (1)

Comments

Sponsors
Olden Makelaars Olden Makelaars

Garage Leijenaar Garage Leijenaar

Boode in Bathmen Boode in Bathmen

Agenda
    • No events
Social media
Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube