Het gerenommeerde Orkest van het Oosten – bekend van de tv-hitserie Maestro – gaat op zondag 25 november 2018 samen met de fanfareorkesten van Orpheus uit Bathmen, Holtense Muziekvereniging HMV uit Holten en Ons Genoegen uit Heino een grootst concert geven. Uniek voor de regio, uniek voor het Orkest van het Oosten, uniek voor de 3 regionale orkesten én op een unieke locatie. In een grote hal op een voormalig boerenerf net buiten Heino zullen op deze zondagmiddag 120 amateurmusici als één orkest gaan optreden, met na de pauze een concert van het symfonie orkest Orkest van het Oosten met 75 professionele musici. Het concert heet niet voor niets: DE BOER OP!


Het betreft een bijzondere samenwerking van het Orkest van het Oosten met amateur musici. In het OvhO LAB – de kraamkamer voor innovatieve ideeën – ontstond het HaFaBra-project van de enthousiaste tubaïst Joost Smeets. Zijn doel is om amateurs, professionals en liefhebbers te verbinden door muziek! Veel blazers van het Orkest van het Oosten hebben hun eerste muzikale schreden gezet bij de plaatselijke harmonie, fanfare of brassband. Het orkest maakt nu de cirkel rond door concerten te geven met acht Overijsselse muziekverenigingen.


De dirigenten van amateurorkesten Berjan Morsink, Michelle Wassing en Jan Jager nemen ieders plaats ‘op de bok’  om een aantal muziekwerken te dirigeren met grote samengestelde fanfare orkest.

Het belooft een hele bijzondere muzikale middag te worden in een tot muzikale tempel omgedoopte bedrijfshal van de familie Reuverkamp, aan de Oude Dalfserweg 6 te Heino. De kaartverkoop gaat lokaal via Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen maar kan ook via de site van dit project www.ovhodeboerop.nl .

De kaarten kosten aan de zaal € 17,50 en in de voorverkoop tot en met 18 november 2018 voor de speciale prijs van € 15,00.

Geniet van bijna 200 amateurs – en professionals die u een zeer afwisselend muzikaal programma gaan voorschotelen. Een unieke samenwerking van 3 regionale fanfare orkest met een top symfonie orkest.