Het klassiek kamerkoor Deeps Vocaal uit Diepenheim, onder leiding van Yt Nicolai, bestaat vijf jaar! Ter gelegenheid van het eerste lustrum brengt Deeps Vocaal op 8 juni 2024 The Armed Man: a Mass for Peace van de Engelse componist Karl Jenkins. Voor dit jubileumconcert wordt samengewerkt met het koor van de Bachwerkplaats en Muziekvereniging Orpheus Bathmen.

Dit spectaculaire concert, dat geen enkele bezoeker onberoerd laat, wordt uitgevoerd in de Gudulakerk in Lochem.
The Armed Man: a Mass for Peace werd in 1999 als anti-oorlogsstuk geschreven door de uit Wales afkomstige componist Karl Jenkins. Het werk heeft dertien delen uit verschillende periodes en met diverse muzikale stijlen. De indrukwekkende teksten zijn afkomstig uit wereldlijke, christelijke, hindoe├»stische en islamitische bronnen. De teksten gaan over de verschrikkingen van oorlog, maar ook over de hoop op duurzame vrede.

Deeps Vocaal brengt het stuk in een speciaal arrangement voor koor, solisten en fanfare-orkest. Door de samenwerking met de Bachwerkplaats is er een indrukwekkend dubbel koor, terwijl Muziekvereniging Orpheus garant staat voor fenomenale blazers en intens ritmisch slagwerk.

Wegens de te verwachten grote belangstelling wordt het concert uitgevoerd in Gudulakerk in Lochem, op zaterdagavond 8 juni 2024 vanaf 20:00 uur.

Reserveren wordt aanbevolen, klik  hier voor de kaartverkoop.