Op zaterdag 17 en zondag 18 maart was het weer tijd voor muziekvereniging Orpheus zich te presenteren aan de Bathmense bevolking. In de sfeervolle zaal van cultuurhuis Braakhekke wist de gehele vereniging: Langenberger muzikanten, Battle, het jeugorkest en uiteraard het fanfare-orkest, zich van de beste kant te laten zien en horen. Naast het vaste zaterdagavond concert werd er voor het eerst gekozen voor een zondagmiddag voorstelling, dit bleek prima aan te slaan bij het publiek aangezien beide concerten zeer goed bezocht werden.

Eerst waren het de Langenberger muzikanten, onder de bezielende leiding van Gerard Stegink, die het publiek vermaakten met hun vernieuwde repertoire. Met hun enthousiasme en muzikaliteit wisten ze de toehoorders te laten genieten van een paar frisse polka´s, marsen en walsen. Hierin ontbrak uiteraard het zang gedeelte niet, wat prachtig gedaan werd door
Riet Wientjes en Herman Pakkert. Daarna was het de beurt aan Battle, het jeugdige slagwerkensemble sinds kort onder leiding van Yannick Bergevoet liet horen dat de de jeugd de toekomst heeft bij Battle. Strak en kwalitatief zeer goed, werden enkele slagwerk-nummers ten hore gebracht. Vooral door het plezier wat Battle uitstraalde wist de zaal het optreden zeer te waarderen. Als afsluiting voor de pauze was het jeugdorkest onder
leiding van Berjan Morsink aan de beurt, ook hierin viel op dat ondanks de krappe bezetting er prima gemusiceerd werd. En net als bij de Langenberger muzikanten en Battle werd de titel `Light` langzaam aan duidelijk door de keuze voor  lichte werken.

Orpheus had zaterdagavond ook een jubilaris in het zonnetje te zetten, Joanne Loman werd gehuldigd voor haar 25 jaar lidmaatschap bij zowel de muziekvereniging als de KNFM. Het bijbehorende speldje werd haar door voorzitter Johan Kippers opgespeld.

Na de pauze was er het fanfare-orkest dat voor deze keer aantrad  in een heuse big-band opstelling. Voor de gelegenheid aangevuld met toetsenist Jan Getkate en basgitarist Richard
Zijlstra, mede hierdoor werd de titel: ,,Orpheus Light,, geheel duidelijk. Geopend werd er met Fanfare and Funk wat mooi de tegenstellingen weergaf tussen de traditionele fanfare muziek en het lichte repertoire waar het orkest de rest van de avond mee zou vervolgen.  Het orkest had voor het instuderen van deze muziekstijl de professionele hulp in geroepen van jazz-saxofonist en Big-band dirigent Bart Bijleveld, die een tweetal repetities het orkest de fijne kneepjes van de Big-band wereld heeft proberen bij te brengen. Het was duidelijk dat dit goed gelukt was aangezien er met volle overtuiging een heuse Big-band sound te horen was. Onder andere in de werken: How´d you Like Your Eggs in the Morning, Mack the Knife, en Three Bites of the Apple kwam dit prachtig naar voren. Dirigent Berjan Morsink wist het gedeelte na de pauze op zijn geheel eigen luchtige wijze aan elkaar te praten, mede waardoor de avond en middag  het lichte karakter kreeg.

Het was Martijn Tellman uit Markelo die met zijn werkelijk schitterende bugel solo in het werk; Sorry, van Kiteman het publiek liet smullen van de warme bugel klanken. Hierna werden nog de werken Autumn Leaves, Happy Days Are Here Again, en als uitsmijter en toegift Summernight ten gehore gebracht. Waarna een terechte staande ovatie het orkest ten deel viel. Onder het publiek was op zaterdagavond ook Burgemeester Andries Heidema en zijn vrouw aanwezig die zichtbaar genoten van de avond: ,,Een prachtige avond, die eigenlijk niemand had mogen missen in Bathmen´´, aldus een duidelijk enthousiaste Andries Heidema.

Muziekvereniging Orpheus gaat nu druk aan het repeteren voor het mid-zomer kunst feest in Bathmen, waar uiteraard graag Orpheus zijn muzikale bijdrage aan zal leveren. Tot dan!

Ook lid worden of wil je eerst meer informatie? Stuur een mail via de website.