De Langenberger Muzikanten namen op zondag 4 november  2012 deel  aan het Internationale Federatieve KNMF-Blaaskapellenconcours te Muntendam.

De Langenberger Muzikanten onder leiding van kapelmeester Gerard Stegink, waren als laatste kapel in de Bergklasse aan de beurt om van zich te laten horen .Elke kapel speelde  een verplicht werk; een verplicht keuze werk en een vrij werk, op het niveau van de klasse en sectie waarin men uitkomt. Daarnaast gaf elke kapel nog een vrije presentatie van een kwartier . De zaal was zo goed als vol met allemaal liefhebbers van de kapellen met hun beste blaasmuziek.

Na een hele middag muziek van de bovenste plank vond de prijsuitreiking omstreeks 20:30 uur plaats.  Allereerst was er veel lof voor de organisatie van het concours. Vervolgens konden de vertegenwoordigers van de kapel van de voorzitter van het concours hun prijzen in ontvangst nemen. Door De Langenberger Muzikanten werden 91,61 punten bij elkaar geblazen, wat resulteerde in een mooie 1e prijs met een promotie naar de Topklasse.  Tevens  kreeg de kapel een beker aangeboden omdat ze de 1e prijs hadden behaald met het hoogst aantal punten van alle kapellen uit de Bergklasse tijdens dit concours. Een bijzonder mooi resultaat  na vele weken van repeteren.

Tijdens het Nieuwjaarsconcert van de Langenberger Muzikanten op zondag 6 januari 2013 in het Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen  zal  de concoursmuziek zeker worden gespeeld voor hen, die er in Muntendam niet bij konden zijn.