Op zondag 6 januari om klokslag 11:00 uur werd in Cultuurhuus Braakhekke door De Langenberger Muzikanten, o.l.v. kapelmeester Gerard Stegink, het nieuwe jaar muzikaal met een spectaculair concert geopend.

Nadat de eerste noten van de Radetzky-Marsch klonken, gingen al direct de handen van de 200 muziekliefhebbers in de zaal op elkaar op het ritme van deze welbekende triomfantelijke mars van Johan Strauss. De stemming zat er al meteen goed in.

Uiteraard werd er ook genoten van de heerlijke oliebollen, gebakken en geserveerd door Marietje Olden.

Vervolgens werd er door de spreekstalmeester Ruud Buunen, op ludieke wijze stilgestaan bij het hoogste punt van het afgelopen jaar: het bereiken van de Top op het blaaskapellenconcours te Muntendam. Dat was grote klasse enhierdoor is de kapel gestegen van de Bergklasse naar de Topklasse.

Tijdens het gezellige nieuwjaarsconcert klonk frisse en vrolijke blaasmuziek uit allerlei windstreken. Riet Wientjes verzorgde bij verscheidene muziekstukken  de zang.

Rond 13:00 uur werd het concert, waarbij muziek van de bovenste plank ten gehore werd gebracht, beëindigd met “Bis bald auf wiedersehen”, na eerst een dankwoord aan het enthousiaste publiek en aan hen die het nieuwjaarsconcert op welke wijze dan ook hebben mogelijk gemaakt.

Als Zugabe tijdens een staande ovatie van het publiek werd door de muzikanten uit volle borst de Böhmische Traum oftewel de “ Battumse Droom ” de zaal ingeblazen, waarna een ieder tevreden zijn eigen weg ging.