Zaterdag 30 maart was het jaarlijkse voorjaarsconcert van Orpheus in zaal Braakhekke.

Voor een goed gevulde zaal, inclusief burgemeester Andries Heidema en zijn vrouw, opende het fanfare orkest de avond. Onder leiding van dirigent Berjan Morsink speelde ze het prachtige openingswerk Swan on the hill. Daarna was het tijd voor hoornist Wouter Loman die uitstekend soleerde in Concerto for Horn. Wouter is van jongs af aan al lid bij Orpheus en in het dagelijks leven als hoornist verbonden aan de regiments fanfare Jagers en Grenadiers, een orkest van de Koninklijke Landmacht. Het fanfare Orkest sloot hun programma voor de pauze af met Fierfoerniek, een 4-delig verhalen vertellend fanfare werk, waar het publiek zichtbaar van genoot.

Na het fanfare orkest was het de beurt aan de jeugd: het jeugdorkest, ook onder leiding van Berjan Morsink, stal de show met hun roze getinte outfits en prima spel. Silla Koops soleerde hierbij wel op een heel bijzonder blaas instrument, namelijk op drie bierflessen.

Waarom er voor roze gekozen was, werd duidelijk toen de Pink Panter voorbij kwam.

Ook de jeugd bij Battle wist het publiek prima te vermaken, en lieten dan ook wederom horen dat er onder leiding van Yannick Bergevoet muzikale stappen zijn gemaakt.

Het was de eer aan voorzitter Johan Kippers om 2 jubilarissen in het zonnetje te zetten: Geke Burink, 40 jaar Knfm lid, en Jan Olden, 60 jaar Knfm lid!

Beide twee muzikanten met een echt Orpheus hart. Geke op dit moment als Flugelhorn speelster bij de Kapel, en Jan als Baritonsaxofonist in het fanfare orkest en klarinettist bij de Kapel.

Na de pauze speelde het fanfareorkest een wat lichter programma, met onder andere muziek uit de musicals Mary Poppins en Joseph, en muziek van Queen.

Er werd afgesloten samen met enkele jeugdleden van Battle die zich bij de slagwerkers voegden om spetterend af te sluiten met Day-O.

Hierna was het de beurt aan de Kapel de Langenberger muzikanten onder leiding van Gerard Stegink. De kapel, die op het laatste concours in Muntendam nog gepromoveerd is naar de Top klasse, liet duidelijk horen dat dit volkomen terecht is geweest. Op hoog niveau werd het publiek getrakteerd op een vernieuwd programma van polka┬┤s en walsen.

En zo kwam deze muzikale avond ten einde. Mocht u het gemist hebben, of graag nog eens komen luisteren, de kapel is weer te beluisteren op zondag 14 april met een fruhschop concert in de Koerkamp te Lettele. De fanfare bereidt zich nu voor op een concert samen met het Gelders fanfare orkest wat in voorbereiding is voor het Wereld muziek concours. Dit optreden zal zijn in de schouwburg te Deventer op zaterdagavond 29 juni, komt allen!

 

Open repetitie

De dinsdag na het voorjaarsconcert werd er een open repetitie georganiseerd, om zo nieuwe leden te werven. Deze avond werd goed bezocht door zowel jeugd als volwassen, die toch wel nieuwsgierig waren of een instrument bespelen wellicht iets voor hun was. De mogelijkheid was er in een ongedwongen sfeer om enkele instrumenten te proberen, en eens plaats te nemen tussen het orkest. Dat er talent genoeg in Bathmen is werd duidelijk nadat iedereen toch wel fatsoenlijk geluid uit de instrumenten kreeg. En het resultaat mocht er zijn met tien nieuwe aanmeldingen!

Orpheus biedt de mogelijkheid om tot deze zomer gratis lessen te volgen. Dus voor een ieder die de open repetitie gemist heeft en toch graag muziek willen maken er is zeker nog plek, en een instrument wordt gratis in bruikleen gegeven.