foto Harry ter Horst
foto Harry ter Horst

Voordat slagwerkgroep Battle afgelopen zaterdag voorop liep in de optocht tijdens het Loofeest, gaven de slagwerkers op vrijdagavond eerst nog een concert op het pleintje voor de dorpskerk. En wel een heel bijzonder concert. Stel je een slagwerkgroep voor, die het nodige volume produceert. En stel je een carillon voor waar op grote en kleinere bronzen klokken muziek wordt gemaakt. Klanken die je tot de randen van Bathmen kunt horen. Als deze twee muziekvormen samen een concert geven, zou een grote bak herrie verwachten.

Niets bleek echter minder waar. Natuurlijk wordt er een aantal decibels geproduceerd, maar herrie was het zeker niet. Juist heel verrassend. In het openingsnummer Pino, een improvisatie, opende Battle met een stevig stuk slagwerk en heel verrassend was het dat beiaardier Jan Achterkamp halverwege inviel en meespeelde. De goede luisteraar herkende hierin een improvisatie op Kortjakje.

Battle, onder leiding van Yannick Bergevoet, vervolgde met 2 delen uit het nummer Monkey Dance, gevolgd door een klassiek stuk van Schumann op carillon. Daarna werden nog beurtelings of samen verschillende stukken uitgevoerd.

Het publiek kon de verrichtingen van Jan Achterkamp achter het klavier in de toren volgen via een TV-scherm.

Door de afwisseling tussen Battle, het carillon en beiden samen, werd het publiek een leuk concert geboden.       Battle samen met beiaard