Zaterdagavond hebben zo’n 400 bezoekers van het concert van muziekvereniging Orpheus dit ervaren: Bathmen bruist van talent. In een mooi opgezette show werd een fantastische muzikale avond gepresenteerd, aan elkaar gepraat door de bekende Battummer Fons Smit. Een programma met heel veel bekende nummers, wat het luisterplezier alleen maar groter maakte.[singlepic id=202 w=640 h=480 float=center]

Orpheus, onder de bezielende leiding van dirigent Berjan Morsink, opende de avond met het mooie stuk ‘Fanfare Pour Précéder la Peri’, direct gevolgd door ‘Go’, een nummer van Guido’s Orchestra, uitgevoerd samen met het combo. In een wolk van rook en onder veel kanon en geweerschoten kwam vervolgens  het Highland Regiment Pipes&Drums binnen om na het nummer ‘When the pipers play’ samen met het fanfareorkest het indrukwekkende ‘Highland Cathedral’ te spelen.[singlepic id=201 w=320 h=240 float=right]

Totaal anders was Orpheus’ eigen slagwerkensemble Battle, vanavond onder leiding van André Olden, die ‘Bongomania’ en ‘Kyomoto’ speelde, voorafgaand aan het fanfareorkest met de soundtrack uit de film The Rock.
De eerste solo-artiest, met 10 jaar tevens de jongste deelnemer van vanavond, was Fleur in’t Hof die twee liedjes uit Kinderen voor Kinderen zong: ‘Op een onbewoond eiland’ en ‘Waanzinnig gedroom’.
Na het fanfareorkest met ‘Make my Day’ van Ron Gilmore, was Thijs Wagenvoort aan de beurt om zijn talenten te tonen. Met het nummer ‘I Will Wait’ van Mumford & Sons, begeleidde hij zichzelf op gitaar, waarbij combo en fanfare zorgden voor een orkestrale ondersteuning.

Met een waardig openingsnummer: ‘Tommy Ouverture’ van The Who, werd na de pauze het programma weer opgestart. Naadloos was de overgang naar ‘I Got The Music In Me’, bekend van Kiki Dee, maar vanavond schitterend gezongen door Romy Nikkels en Maaike Dokter.
De titel ‘Irish Washerwomen’ zegt u misschien niets, maar bijna iedereen (her)kende dit nummer, gespeeld door het fanfareorkest. [singlepic id=200 w=320 h=240 float=left]Dat in het fanfareorkest ook andersoortig talent verborgen zit liet hoornist Frank de Winter zien. Hij zong een eigengemaakte tekst op de bekende evergreen ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld.
Het tweede optreden van Battle was spectaculair te noemen. Na ‘Bözzels’ werd ‘BeBattle’ gespeeld.
Aansluitend werd door het fanfareorkest ‘Live From The Heart of Europe’ uitgevoerd, met Battle in het slagwerkintermezzo met een speciale act met waterdrums, waarbij het effect van waterdruppels die vanaf de trommels opspetteren, mooi werd uitgelicht.

Van een heel ander genre was de rockband Ostrich. Het nummer ‘Panic Station’ van Muse leent zich uitstekend voor orkestrale begeleiding. Laatste talent van de avond was Inge de Winter. In ‘Proud Mary’ werd ze begeleid door de backing vocals Romy en Maaike. Met een grote finale, waaraan alle Battumse talenten deelnamen, werd de avond afgesloten met ‘Love is All’ van Roger Glover.

Ondanks dat er geen prijzen zijn vergeven, is het een avond van winnaars. Alle talenten hebben de volle aandacht gehad. Zonder uitzondering gaven ze aan het optreden met een groot orkest heel speciaal te vinden. Orpheus heeft een bijzonder leuk muzikaal project met veel inzet en plezier in dit concert gepresenteerd en het publiek is misschien wel de grootste winnaar. Zij hadden, mede dankzij de bijdragen van de sponsoren die dit alles mogelijk maakte, een fantastische avond.