Met een bijzonder concert in Cultuurhuus Braakhekke hebben vrijdagmiddag de beide groepen 6 van de Dorpsschool een muziekproject afgesloten.

De Stichting Toekomst-Muziek organiseert vanaf dit schooljaar op projectbasis een tiental extra muzieklessen op de Bathmense basisscholen. Doel is om de kinderen enthousiast te maken voor muziek en vooral het zelf muziek maken.

Na het werken met wat basisbegrippen als tellen en ritmes, zijn de kinderen vanaf les 5 zelf actief met slagwerk- en  blaasinstrumenten aan de slag gegaan. Onder leiding van juf Liesbeth Vernout  hebben ze zelfs een eigen muziekstuk gecomponeerd.

Voor een goed gevulde zal met ouders en grootouders hebben de kinderen laten zien en vooral horen wat ze hebben geleerd. Aangevuld met enkele muzikanten van Muziekvereniging Orpheus lieten de kinderen horen dat ze in korte tijd al een goed geluid kunnen produceren, maar ook dat ze dit precies op de goede plaats weten in te passen in de muzikale begeleiding van Orpheus.

Wat vooral opviel was het enthousiasme van zowel leerlingen als bezoekers.foto (2)

Als dank voor hun inzet werden de kinderen na afloop getrakteerd op een ijsje.

Voor de kinderen die de smaak echt te pakken hebben en die graag door willen gaan met het maken van muziek is er een vervolg in de blazersklas, waaraan zij gratis mogen meedoen.

Zij krijgen dan een echt instrument, waarop zo ook thuis mogen oefenen en een uurtje per week komen ze bij elkaar om samen muziek te maken, volgens een methode waarmee je al heel snel mooie resultaten bereikt.

Alle kinderen hebben een aanmeldingsformulier ontvangen, wat ze via school weer kunnen inleveren. Mochten er nog kinderen zijn die het ook leuk lijkt om via de blazersklas kennis te maken met een trompet, trombone of een van de andere koperblaasinstrumenten, dan kan contact worden opgenomen met Johan Kippers (tel. 0651 783 405) of André Olden (tel. 0611 608 714).