IMG_7529Orpheus is vanaf haar oprichting een fanfare geweest. Door de jaren heen heeft het orkest in verschillende afdelingen/divisies van de KNFM gespeeld. In 2006 is de fanfare gepromoveerd naar de 2e Divisie van de KNFM. Eind 2009 heeft het orkest haar plaats in de 2e divisie met een prachtige puntenscore van 82,5 op dit niveau geprolongeerd.
De fanfare probeert steeds vernieuwend bezig te zijn in haar concerten. Zo was zij een van de eerste regionale orkesten die met een landelijk bekende artiest optraden.
Voorbeelden hiervan zijn: Margriet Eshuis, Cor Bakker, Gé Reinders, Joost Nuisel, Frank Groothof en in 2011 met Tony Neef. Ook met de plaatselijke artiesten worden vaak bijzondere samenwerkingsvormen gevonden. Het orkest brengt een gevarieerd programma van speciaal voor fanfare geschreven stukken, naast bewerkingen van zowel klassieke als lichte muziek.
Hoewel in de concerten de grootste muzikale uitdaging ligt, zijn er ook de jaarlijkse optochten, waar voor de muzikale omlijsting wordt gezocht. Ook hier is de laatste tijd een wat vlotter klinkend repertoire gekozen.

Vanaf 1 maart 2011 staat het orkest onder leiding van Berjan Morsink.